Rekondice – hotel Harmonia Bystřice pod Hostýnem (19. – 25. 9. 2021)

Covidová situace hodně zamávala s rekondičními pobyty všech nemocných lidí, tedy i s námi. V dubnu se naplánovaná víkendovka zrušila. Velká škoda.

Kyjovští roskaři, stejně jako spousta jiných, řešili dilema: jet či nejet na rekondici? Někteří z nás měli strach, další skolila nemoc, jiní zamířili do lázní. Konečný počet účastníků byl 13. Původní plán: 20! U těch co jeli, zvítězila radost ze společenství. To vždy potěší ducha, procvičí břišní i jiné svaly, okysličí mozek, poskytne uvolnění těla i mysli. A o tom to je!

Protože poslední roky jezdíme do lázeňských domů, užíváme si nabídnutých i námi vybraných procedur. Důvod: 1) nemoc nám postupuje a 2) roky přibývají.

Ráno začínalo rozcvičkou – protažením svalů. Cvičitelky s námi nebyly, tak jsme začali první den sami – každý přidal svůj cvik. Ale Pán Bůh nás má rád, seznámili jsme se s prima dvojkou – matka a dcera – cvičitelka fitness a masérka. Další dny to už bylo jiné cvičení, jiný level. Holky byly vnímavé, srdečné, prima … Patří jim náš velký dík.

Po rozcvičce následovala snídaně a pak každý spěchal na naplánované procedury. V poledne oběd, další procedury (nejvíce masáže, vany, sauna, bazén…). Odpoledne si každý mohl vybrat, čemu dává přednost – procházky, malá turistika, posezení v hospůdce, nebo výlet na Hostýn. Po večeři, pak společenský večer, kde jsme kromě hovorů o „všeličems“ a srandy využili kvízy všeho druhu (mozek musíme také procvičovat), a s použitím pastelek – vybarvování obrazců – posílili vnímání krásy,…

No a nesmíme zapomenout na oslavy narozenin. Janě Ingrové jsme dodatečně popřáli ke kulatinám (v srpnu se setkání pro její nemoc neuskutečnilo). Také Eva Kuchařová oslavila narozeniny. Nebyly sice kulaté, ale byly oslavené společně. A to píše! A těm co tu nebyli, prozradím tajemství: holky nás báječně pohostily.

Poděkování patří všem, kteří se na organizaci pobytu podíleli. Vzpomenu i finanční dary od MÚ Kyjov a okolních obcí. Vědomí, že nejsme všem lhostejní, pomáhá. Děkujeme! Patřím mezi organizátory tohoto pobytu, takže chválit výsledek je jaksi nepatřičné.

Kéž se všichni ve zdraví setkáme i v příštím roce!
AŤ JE HORKÉ LÉTO, NEBO VÁNICE,
TĚŠÍME SE VELMI NA REKONDICE.
SBALÍME SE RYCHLE, PRAXE MÁME DOST
ROKY JEZDÍVÁME S ROSKOU – PRO RADOST

Jana Motyčková