Rekondice hotel MAS Sezimovo Ústí (28. 6. – 3. 7. 2023)

TAK DĚCKA JEDEME“!

Když po kontrole účastníků bylo vše OK, předsedkyně zavelela a mohli jsme se vydat na další rekondici Rosky Kyjov. Autobus nás v pořádku dovezl na místo konání do hotelu MAS. Byli jsme tu už loni, tedy jsme věděli co nás čeká. Kromě příjemného prostředí, lázeňských procedur, fitness, … jsme si přivezli i pohodu, radost a humor všeho druhu. Ranní rozcvičky v nás rozproudily krev, snídaně nabudila a my mohli přemýšlet, kam se vydá naše „JÁ“ (pro informace o krásách naší vlasti).

Protože se nám podařilo přivézt i „ elektrický skládací invalidní vozík“ – poděkování patří Pavlu S., mohli i méně chodící navštívit lokality jako: město Tábor, Čapí hnízdo, vilu a zahradu prezidenta Beneše a prostor u Kozího hrádku, kde kázal mistr Jan Hus (včetně pamětní lípy).

Ti šikovnější zvládli i další akce: zámek ČERVENÁ LHOTA, hrad ŠTERNBERK, město ČESKÝ KRUMLOV a perlu: ZÁMEK HLUBOKÁ.

Mimo tyto zážitky jsme si procvičili těla cvičením, mysl kvízy, vyslechli moudro o češtině (s grácií a radostnou moudrostí přednesené Květkou S. a vychutnali pohostinství místní jídelny. A „OKOŠTOVALI“ zmrzlinu i zákusky sousední cukrárny.

Napětí s očekáváním nám splnila hra „BINGO“ (zase jsme byli úspěšní, NAŠI členové vyhráli 2 x rohy a 1 x bingo)! Radost z mála je senzační, tu má málo kdo.

Sportovní nadšení se ukázalo při hraní bowlingu (zvlášť umělecký dojem byl někdy DOKONALÝ), ale i technická hodnota PSALA!

A té radosti a smíchu…

Když jen na chvíli zapomeneme na naše potíže, je to VÝHRA!

Tentokrát jsme s námi vzali i tři náhradnice (někteří přihlášení bohužel nemohli). Zapadli mezi nás bez problému.

Závěr: budeme se těšit na další akce, snad nám bude z „hůry“ dopřáno.

Jana Motyčková