Rekondice Vísky (21. 4. – 24. 4. 2022)

Hodnocení rekondice Rosky Kyjov Vísky – Ohrada 21. – 24. duben 2022

Loni v dubnu se naplánovaná „víkendovka“ díky covidové situaci zrušila,  zato letos to VYŠLO! Kyjovští Roskaři v počtu 19 (Irenka bohužel skončila v nemocnici) vyjeli! Původní plán: 20! U všech co jeli, byla znát velká radost ze společenství, hovorů na všelijaké téma, humoru, dobré nálady,…

Rekondice vždy potěší ducha, procvičí břišní i jiné svaly, okysličí mozek, přivede jiné myšlenky… poskytne nám uvolnění těla i mysli. A o tom to je!

Začátek byl trochu groteskní, ale aspoň jsme hned přepli do humorné roskařské pohody). Přijeli jsme ve čtvrtek odpoledne po možná delší trase, ale s možností se kochat okolím (jeli jsme maličkými vesničkami a stíhali jsme pozorovat krajinu). Po ubytování někteří hned zamířili do masérny, ostatní pak zasedli k večeři (moc dobrá).

Ráno začínalo rozcvičkou – protažením svalů. Cvičitelka Petra se na nás bezvadně připravila. Chce to velkou trpělivost s neposednými a hubu nazavírajícími členy. Patří jí náš velký dík. Po rozcvičce následovala snídaně a pak někteří spěchali na naplánované masáže. Ostatní pak přišli na další RHB cvičení. Bylo převážně vsedě, ve stoje, s míčky,… A rozproudili jsme si tělo, mysl i bránici. Po obědě byl polední klid. Po něm následovaly kvízy všeho druhu, ergo hry (neskutečné nápady, které nás hned zaujali) a jako děti jsme je dělali s touhou být první.

V sobotu odpoledne si větší část udělala výlet do Boskovic (zámek, synagoga, kostel), něktří z nás pak procházky po okolí, Soňa potom zakončila odpoledne vyjížďkou na koni (na mojí fotce ji pouze můžete tušit – nasedat odešli rychlejším krokem a já ji zachytila pouze v dáli). Po večeři, pak následoval společenský večer, kde jsme kromě hovorů o „všeličems“ a srandy opět využili kvízy všeho druhu (mozek musíme také procvičovat), a trochu oslavili kulaté narozeniny Jožky Lopraise i mně. Mnou objednaný dortík sice dorazil až po večeři, ale což: potom jsme jej spláchli výborným Jožkovým vínem.

Poděkování patří všem, kteří se na organizaci pobytu podíleli. Vzpomenu i finanční dary od MÚ Kyjov a okolních obcí. Vědomí, že nejsme všem lhostejní pomáhá. Děkujeme!

Patřím mezi organizátory tohoto pobytu, takže chválit výsledek je jaksi nepatřičné. Kéž se všichni ve zdraví setkáme i na příští rekondici – hotel Mas v Sezimově Ústí.

AŤ JE HORKÉ LÉTO, NEBO VÁNICE,
TĚŠÍME SE VELMI NA REKONDICE.
SBALÍME SE RYCHLE, PRAXE MÁME DOST
ROKY JEZDÍVÁME S ROSKOU – PRO RADOST

motto:
„Léto se už blíží a mně něco tíží. Je to tuna sádla, zřejmě z toho žrádla!“
(to přesně vystihuje skutečnost)

Jana Motyčková