Mikulášské posezení (8. 12. 2021)

Venku se zas čerti žení, snížek létá po nebi,
Mikuláš už jablka shání, anděl pěje koledy.

Ve středu 8. prosince jsme se sešli v klubovně Rosky na Komenské ulici v Kyjově. Bylo nás cca 26 dospělých, včetně paní doktorky. Po přivítání účastníků a informacích o činnosti organizace, které přednesla předsedkyně, naše “Mikulášská“ začala.

Poté si účastníci vybrali losy jisté výhry a následoval prodej losů do tomboly. Bylo při tom hodně vzrušení, těšení, mluvení ….

Následovalo posezení s pohoštěním – super dobroty od našich děvčat, spláchnuté dobrým mokem (kupodivu nejvíc šla na odběr voda).

Debaty se vedly o covidu, očkování, názorech politiků i odborníků na všelicos. Po vzpomínání všech letošních akcí i s jejich nezapomenutelnými kousky se přistoupilo k losování tomboly. Vyhráli jsme všichni. Pobavili se, protřepali bránice a hurá domů, těšit se na Ježíška. Musíme si ho ubránit, než nám ho EU „zakáže“. Ale toho my nedáme! Třeba přinese kousek toho zdravíčka i nám.

Moc děkujeme všem, kteří se o úspěšnou akci zasloužili (děvčata chystající tombolu – velký kus práce – velká pochvala, šikulky s nápady i výrobky ergo – zaslouží si velkou pochvalu, všichni, kteří pomohli s prací, organizací, dárečky, modlitbou, prostě nám všem!

Děkujeme i těm, kteří se akce zúčastnit nemohli. V myšlenkách jsme byli s vámi.

Přejeme krásné Vánoce a hodně zdraví v roce 2022.

Ing. Jana Motyčková