Rekondice Radějov (19. – 26. 5. 2024)

Ubytování na týdenní rekondici zajistil Wellness hotel Radějov s. r. o.

Ne vždy se vše podaří na 100 %, tentokrát to úplně neklaplo (ale pouze dva dny).
Čisté duše byly na místě, nálada skvělá, řehot hurónský (stav očekávaný).
Zážitky opět nezapomenutelné plus bonus !??
O tom, že zažijeme otužování, jsme nevěděli, leč přežili. Studená voda je prý zdravá, no nějak nás to nepřesvědčilo, asi už stárneme (já ve wellness, někteří sprchou v ranních hodinách).
Že máme překonávat překážky chápeme už hodně let, ale výška podlahy sprchy 40 cm nás procvičila. Některé natolik, že začali přemýšlet, co s tím (my zíráme, vy zíráte),
jiní to zvládli s grácií.
Ale zase se našla ŠIKULKA s ostřížím zrakem, které to pálilo, a zachránila nás, několik zoufalců.
Ve fitku, kde jsme cvičili, si všimla schůdků na cvičení Fitness schod pro step up MASTER,  a bylo po problému. Stihli jsme to ještě před „ odérem králů“!
Pochvalu si zaslouží servírované jídlo. Mohli jsme mu udělit punc MANA.
Levou zadní jsme zvládali rozcvičky, větší zátěží pak bylo cvičení odborně vedené Petrou
(jo, zkušenosti se zúročí).
A nezapomněli jsme ani na cvičení mysli.
Jednak se o to snažila Petra kvízy z různých oblastí, potrénovali jsme i šikovnost prstů (pytlíky: HMÁTNI A HÁDEJ KDO JSEM měly velký úspěch). A soutěže s plastovými kelímky ukázaly velký potenciál – škoda je po použití vyhodit.
A také Eva nás zaměstnala ergo tvořivostí (dosáhla nejen tvorby krásných výrobků, ale i procvičení našich už hodně neobratných prstů). Ba dokonce i já jsem dokázala navléct korálek!
Hlavně jsme se bavili sami – zvládneme se nenudit.
Máme sice nemocná těla, ale mysl je (na rozdíl od „části lidstva“) pořád jasná, duše čistá a vědomosti utříděné).
Ne všichni, jen část statečných, zvládli výlety, např.: – výroba modrotisku ve Strážnici, pražírna kávy a muzeum v Uherském Ostrohu, cukrárna se zmrzkou v Ostrožské Nové Vsi, vyjížďka do obcí Slovácka: Velká nad Veličkou – Strážná Hůrka, Kuželov – větrný mlýn, Antoníček- poutní kostel, káva v cukrárně v Blatnici … A také pěší výšlapy do okolí – byli jsme v centru CHKO Bílé Karpaty – obdivovali jsme louky s květy, ztepilé stromy, na-přímo i přes okno jídelny jsme viděli srnky, … Nadýchali se zdravého vzduchu.
Mojmír K. byl na delší tůře túře – na Čertoryji kde rostou orchideje, kosatce, … dostal se až ke státní hranici se Slovenskem
A v neposlední řadě nás navštívila naše členka Květa S., kterou za námi přivezl její syn Pavel (už nás provází po několikáté). To bylo radosti, řečí jeden přes druhého (asi překonáme i debaty politiků u Terezie Tománkové. Ha, ha, ha,…
A i když už jsme jenom: Trosky Rosky, zdravý rozum stále FUNGUJE, jupí! Jaké to bohatství. Co by za to mnozí dali…
Tak děcka, snad to zvládneme i příště.

A Janičky dostaly k svátku kytičky. Poděkování Jožkovi.