Rekondice Sezimovo Ústí (11. 7. 2022)

Hodnocení rekondice Rosky Kyjov – v hotelu MAS, Sezimovo Ústí

Po úspěšné dubnové rekondici ve Vískách se nás sešlo čtrnáct statečných na rekondici v Sezimově Ústí, v hotelu MAS. Toto místo nám bylo doporučeno mnoha přáteli a musím konstatovat: měli pravdu.

Bylo tu hezké prostředí, vstřícný personál, dokonalý manažer a výborné jídlo i obsluha.
Pondělní večer jsme si vyslechli přednášku o plánovaném pobytu, léčebných procedurách i následných výletech do okolních obcí, města Český Krumlov i kláštera Želiv s následnou prohlídkou pivovaru a degustací tří druhů piv.

Hned první večer jsme se sešli u bowlingu. A projevila se všeobecná hravost s touhou vyhrát, veselostí nám všem snad vrozenou a elánem až neuvěřitelným. Sportovní technika k pláči, ale umělecký dojem za všechny peníze!

Celkový vítěz: Jana Hrubá! Zdolala všechny i předsedkyni.

Ve čtvrtek se větší část vypravila do Českého Krumlova – absolvovali plavbu na vorech s prohlídkou místních památek. Dojeli spokojeni, ale i „UVAŘENI“. Většina se spálila na slunci. Viděli Český Krumlov z vorů. Krása! Večer jsme se sešli u společenské hry BINGO. A zase byly naše členky úspěšné: Růženka Šimková vyhrála rohy, Kika dokonce Bingo! I když to bylo pár korun, moc to potěšilo.

Každý den jsme se setkali na některém s pokojů. Tady jsme při pití kávy a jiných dobrot probírali všechno možné z našich životů.

Procítěnou vzpomínku jsme věnovali našemu nečekaně zesnulému členovi, hospodáři a hlavně kamarádovi ing. Stanislavu Kostrhounovi. A vzpomněli jsme i jeho ženu a syna (také členové a kamarádi). Ať jim Pán Bůh dopřeje hodně sil do dalších dnů. Jak krásně napsala Květa Sychrová: Staňa byl člověk v tom nejkrásnějším smyslu slova.

Při pobytu jsme opět využili kvízy všeho druhu (mozek musíme také procvičovat).
Rekondice vždy potěší ducha, procvičí břišní i jiné svaly, okysličí mozek, přivede jiné myšlenky… poskytne nám uvolnění těla i mysli. A o tom to je! Budeme z toho žít minimálně do další rekondice.

Poděkování patří všem, kteří se na organizaci pobytu podíleli. Vzpomenu i finanční dary od MÚ Kyjov a okolních obcí. Vědomí, že nejsme všem lhostejní pomáhá. Děkujeme!

Kéž se všichni ve zdraví setkáme i na příští rekondici.

Rosko, roso, rosičko, už dlouho se na nás lepíš!
Bývalas, holka, maličká, kéž ti kdos jednu už vlepí!
Buď na nás hodná, miloučká. Copak jsme něco zavinili???
Ať máme líčka hlaďoučká a krásně dotančíme k cíli.

Jana Motyčková