Rekondice HARMONIA Bystřice pod Hostýnem (11. – 17. 10. 2020)

 
Harmonie těl i duší, lidem přece velmi sluší.
Toužíme po rovnováze, s ní se nám všem žije snáze.

Ve složité situaci dneška, v obavách z pandemie „COVIDU“, přijeli jsme v neděli 11. října k rekondičnímu pobytu do lázeňského domu Harmonia v Bystřici pod Hostýnem. Naše jarní rekondice byla zrušena, o to víc jsme se tedy těšili na tu podzimní. Počasí nebylo nic moc – chladno, deštivo, vítr. Ale vůbec to nevadilo.

Pohoda, s jakou nás zde přivítali, se přenesla i mezi nás, a radost ze setkání se odrážela v našich usměvavých obličejích, ostatně jako vždycky.

Odpoledne po příjezdu jsme se po vybalení a odpočinku seznamovali s prostředím a plánovali program na příští dny. Tedy ranní rozcvičky, stravování, zdravotní procedury, cvičení těl na vzduchu i ve vodě, cvičení mozků – kvízy všeho druhu, přednášky. A do toho povídání o všem možném, hlavně s humorem.

Pan vedoucí nám hned v pondělí pustil velmi zajímavé video..„Samo uzdravení“ mladého lékaře po autonehodě. Bylo to až neuvěřitelné, vedlo k zamyšlení. Někteří z nás si na doporučení Oliny přikoupili i tzv. harmonizační program – cílené posilnění slabých míst – určily nám to přístroje (počítače) z dílny Švýcarských fyziků.  Harmonizační procedury probíhají jak na fyzické úrovni tj. tkáňové a buněčné, tak i na psychické úrovni nebo také duševní a duchovní. Snad nás to nastartuje ke zlepšení našeho zdravotního stavu. To vidíme právě na Olině – je ten nejlepší příklad.

Všechno bylo o.k.., jen v pátek po obědě nás polekala Jarka V. Náhle jí přepadla slabost. RS-ka i u ní ukázala svoji sílu. Jarka je bojovnice, tedy věříme, že se dá brzy do kupy a bude naší hlavní hnací silou.

Velký dík patří všem organizátorům, jak samotné akce, tak i vědomostních soutěží. 

Budeme z toho žít dlouho, až do dalších akcí.

Chceme také poděkovat Unii Roska Praha, ministerstvu zdravotnictví a dalším sponzorům. Zdraví nám sice nevrátí, ale těžký osud vylepší.

Vědomí, že nejsme všem lhostejní, pomáhá.Děkujeme!

 

J. Motyčková